Samenlevingsvormen 

Bent u gehuwd voor de wet via huwelijkssluiting met een ambtenaar van de burgerlijke stand? Of heeft u uw partnerschap laten registreren bij de burgerlijke stand van de gemeente? Ook kan het zo zijn dat u samenwonend bent met of zonder notariële samenlevingsovereenkomst.

 

Korte uitleg over van toepassing zijnde modules:

De basis module is van toepassing voor iedereen die uit elkaar gaat en daar samen afspraken over wil maken. Ook als u samenwoont kunt u een mediator inschakelen die helpt bij het maken en vastleggen van afspraken over financiële zaken, juridische zaken en praktische zaken. Denk daarbij aan afspraken die gemaakt moeten worden over de verdeling van bezittingen zoals inboedel, bankrekeningen, polissen, schulden, kosten van de huishouding etc. De afspraken die u met behulp van de mediator maakt, worden vastgelegd in een convenant, een schriftelijke overeenkomst tussen u beiden.

 

Wanneer u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, dient de ontbinding daarvan via de Rechtbank te worden geregeld. De afspraken die u samen heeft gemaakt, zijn opgenomen in een echtscheidingsconvenant en worden met een verzoekschrift tot echtscheiding of beëindiging geregistreerd partnerschap bij de rechtbank ingediend. Ook wordt de formele afwikkeling via de burgerlijke stand uitgevoerd. Bij een geregistreerd partnerschap zonder kinderen, kan de ontbinding hiervan ook enkel via de burgerlijke stand plaatsvinden. Een procedure bij de Rechtbank is dan niet nodig.

 

Module basis kost € 775,-

Module rechtbank kost € 625,-

voor directe hulp

bel

077 306 1394

iedere dinsdag van

17:00 - 18:00 uur

gratis spreekuur

op afspraak

Contactinformatie

Patersstraat 21
5981 TP Panningen Limburg
Tel. 077 306 1394
info@vdwoning.nl