Stap 1: Wel of niet scheiden?
Stap 2: Intake gesprek bij mediator in Limburg
Stap 3: Wie gaat scheiden en waarom?
Stap 4: Het regelen van de zorg voor de kinderen na scheiding
Stap 5: Afspraken maken over financiële gevolgen van de scheiding
Stap 6: Afronding bij de Rechtbank
Alimentatieverlaging vragen bij ontslag
Wat te doen als je de alimentatie niet meer kunt betalen? Indien je je baan verliest en je inkomen dus daalt, dan kan je waarschijnlijk…
Trouwplannen? Houd rekening met de nieuwe regeling voor gemeenschap van goederen.
Trouwplannen? Nieuwe huwelijkswet Wie vanaf 2018 in het huwelijksbootje stapt, trouwt niet meer automatisch in gemeenschap van goederen. Met ingang van 1 januari 2018…
Slapend dienstverband: transitievergoeding verschuldigd?
Slapend dienstverband Met de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid (hierna: Wwz) per 1 juli 2015 besluiten steeds meer werkgevers een dienstverband met een…
Reizen met minderjarige kinderen naar het buitenland? Zorg voor een toestemmingsformulier!
Reizen Wanneer je met je kinderen buiten het Schengengebied wil reizen, dan dien je rekening te houden met persoonscontroles door de Koninklijke Nederlandse Marechaussee. Die…
Kinderalimentatie en kindgebondenbudget na uitspraak van Hoge Raad
Kinderalimentatie Met de uitspraak van de Hoge Raad – het hoogste rechtscollege van Nederland – van 9 oktober 2015 is er eindelijk duidelijkheid over kinderalimentatie…
Wijzigen ouderschapsplan: wanneer is dat nodig?
Een ouderschapsplan is meestal een momentopname. Vaak wordt een ouderschapsplan opgesteld in een turbulente periode waarin veel emoties spelen en onzekerheid over de toekomst. Je…
Kinderalimentatie 2015: betaal je niet teveel?
In de afgelopen jaren zijn er veel veranderingen geweest op het gebied van kinderalimentatie. Denk aan wijzigingen in de manier waarop wordt berekend hoeveel je…